Martinez noemt 5 JPL-spelers die kans maken op een EK-selectie en maakt zich zorgen om één Rode Duivel in China
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 30 reacties

Bondscoach Roberto Martinez maakt zich zorgen om Yannick Carrasco

Martinez noemt 5 JPL-spelers die kans maken op een EK-selectie en maakt zich zorgen om één Rode Duivel in China

De kwalificaties voor het EK 2020 staan voor de deur en dat betekent dat de bondscoach binnenkort weer belangrijke knopen mag doorhakken. Te beginnen bij de eerste interlands met inzet eind maart tegen Rusland en Cyprus.

Er is heel wat veranderd sinds het WK in Rusland. Witsel vertrok uit China en met Dembélé en Fellaini zijn er weer twee nieuwe Belgen naar de Super League gegaan. "Witsel heeft ook zijn niveau kunnen behouden in China", aldus de bondscoach in Knack. "Frisheid kan zelfs een troef worden bij Fellaini en Dembélé."

Over Yannick Carrasco maakte Roberto Martinez zich meer zorgen. "Hij is de enige Rode Duivel waar ik mij zorgen om maak. Hij wou vertrekken uit China en is uiteindelijk toch moeten blijven. Hoe zal hij met die teleurstelling omgaan?"

De bondscoach gaf in het weekblad ook aan vijf Belgen uit de Jupiler Pro League zeer aandachtig te volgen. Twee spelers van Club Brugge en Genk, één 'Rouche'.

"Vanaken is een toonaangevende speler in België en Mechele... tja, 'mister consistency'. Vanheusden is nog maar 19 en ontwikkelt zich erg mooi. Zijn kruisbandletsel stond hem even in de weg, maar hij heeft tonnen klasse. Ook Trossard blijft maar uitblinken. Casper De Norre, ten slotte, is een slimme en betrouwbare flankverdediger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties