Broos is (voorlopig) weer trainer: "Nog altijd een afgesloten hoofdstuk" & "Hopelijk voor de play-offs al een vervanger"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 11 reacties

Hugo Broos is niet van plan om lang trainer te blijven van KV Oostende

Broos is (voorlopig) weer trainer: "Nog altijd een afgesloten hoofdstuk" & "Hopelijk voor de play-offs al een vervanger"

Wie had dat nog verwacht?! Hijzelf niet eens. Hugo Broos (66) hield het voor bekeken als trainer en werd technisch directeur, maar door het plotse vertrek van Gert Verheyen staat hij nu toch weer tussen de lijnen.

"Dit had ik ook niet meer verwacht. Het trainerschap was voor mij een afgesloten hoofdstuk, maar dat is het nog altijd", zegt Broos aan Het Nieuwsblad. "Het is mij van bovenaf gevraagd of ik deze taak op mij wou nemen tot we een nieuwe coach hebben gevonden en dus heb ik ‘ja’ gezegd. Ik wou de club niet in de steek laten."

Nochtans had het ook anders kunnen uitdraaien.. "De andere optie was dat Franky Van der Elst tijdelijk overnam, maar ook hij heeft niet de ambitie meer om hoofdtrainer te zijn. Nu Gert weg is, zal hij zich nog beraden over zijn toekomst – blijven of niet –, maar voorlopig zal hij mij bijstaan", zegt Broos.

"Want ik zal tijdens de wedstrijd wel op de bank zitten, maar ik kan niet elke dag van de week op het trainingsveld staan. Mijn voorwaarde was: ik blijf ook technisch directeur. Want ik heb ook tijd nodig om volgend seizoen voor te bereiden."

Voor de duidelijkheid is het dus niet de bedoeling dat Broos lang trainer blijft. Hoe sneller, hoe liever zelfs, als het over de echte opvolger gaat. "Hopelijk voor ons duikt er snel een opportuniteit op en kunnen we voor de play-offs al een vervanger aanstellen. Dan winnen we toch een paar maanden", aldus Broos.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws