Van der Elst zag het moment dat het te veel werd voor Verheyen: "Toen gewonnen, dan hadden we nu ander gesprek"

Van der Elst zag het moment dat het te veel werd voor Verheyen: "Toen gewonnen, dan hadden we nu ander gesprek"
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

De wegen van Franky Van der Elst en Gert Verheyen scheiden dus. Toen Verheyen T1 werd, was hij er als de kippen bij om zijn vriend als hulptrainer te halen. Maar Van der Elst is wel niet van plan het schip te verlaten.

Van der Elst zag hoe zwaar de resultaten wogen bij Verheyen. "Zijn uitspraken werden hem wel een beetje kwalijk genomen, maar dat hoefde misschien nog niet echt te leiden tot het opstappen. Maar na een gesprek met Hugo Broos is het er dan toch van gekomen. Superjammer", zegt hij in een gesprek met Proximus11.

"DIt is niet het scenario dat we voor ogen hadden, noch Gert, noch de rest van de technische staf. Gert heeft heel veel kwaliteiten. Ik blijf hem door dik en dun verdedigen en dat zal ik altijd doen. Dat is terecht. Ik weet wat hij er allemaal heeft ingestoken. Hij werkte bijna letterlijk dag en nacht."

Bekeruitschakeling

De bekeruitschakeling door AA Gent was de finale klap, zag Van der Elst. "Absoluut. Mochten we in de finale geraakt zijn, dan hadden we nu een ander gesprek. Die uitschakeling heeft er ingehakt, bij de staf en de spelers."

Op de dinsdagtraining was het al duidelijk dat er iets broeide bij Verheyen. Maar Van der Elst blijft wel op post. "Ik behoud mijn rol. Ik heb al gezegd dat ik geen T1 meer wil zijn, niet bij Oostende en nergens anders. Ik voelde me absoluut niet geroepen om zijn rol over te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties