Als Pozuelo in januari was vertrokken, zat Morioka nu misschien bij Genk
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 4 reacties

Philippe Clement dacht aan Ryota Morioka als vervanger van Alejandro Pozuelo

Als Pozuelo in januari was vertrokken, zat Morioka nu misschien bij Genk
Foto: © photonews

Ryota Morioka trok in januari naar Charleroi. Ondanks zijn mindere prestaties bij Anderlecht waren er nog wel wat teams geïnteresseerd. Onder meer van Philippe Clement ontving hij een sms'je.

Clement dacht aan Morioka, die hij onder zijn hoede had bij Waasland-Beveren, om Pozuelo te vervangen indien die in januari was vertrokken. "Maar Pozuelo is in januari niet naar Al Ahli gegaan, hé. Dus het was nooit aan de orde. Maar ik heb nog steeds een uitstekend contact met Philippe, ja. Nooit had ik een coach die meer in mij geloofde dan hij bij Beveren. Ooit zullen we nog eens samenwerken. De vraag was ook of Anderlecht mij had laten gaan naar een titelkandidaat als Genk."

Anderlecht duwde hem wel richting Midden-Oosten, naar Al Duhail. “Ze hebben wel wat gepusht, ja. Die clubs boden natuurlijk meer dan de Belgische teams, maar voetballen in het Midden-Oosten of China interesseert me niet. Dan is mijn carrière voorbij, want mijn droom is Europa. Zelfs als ik oud ben, zal ik niet voor oliedollars kiezen. Dan sluit ik mijn loopbaan liever af in Japan. Er kon dus geen sprake van zijn. Ook niet voor mijn vrouw en zoontje van twintig maanden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties