Reactie Diatta scoort eindelijk voor Club Brugge, maar bedankt vooral Vanaken en zelfs Mané: "Hier heb ik erg lang op gewacht"

Yannick Lambrecht Alexandre Fiammetti
Yannick Lambrecht en Alexandre Fiammetti vanuit Eupen
| 15 reacties
Diatta scoort eindelijk voor Club Brugge, maar bedankt vooral Vanaken en zelfs Mané: "Hier heb ik erg lang op gewacht"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Assists uitdelen, dat ging al vrij vlotjes, maar nu heeft Krépin Diatta ook zelf zijn rekening geopend. De linkerflankspeler scoorde aan de Kehrweg op aangeven van uitblinker Hans Vanaken zijn allereerste doelpunt voor Club Brugge.

"Eindelijk, hier heb ik erg lang op gewacht", begon Diatta, die daarbij ook de assist van Vanaken niet vergat. "Hans had eigenlijk het moeilijkste werk al gedaan. Hij gaf un caviar, een perfecte pass, en zo kwam ik in de ideale positie om de aanval af te maken."

Opvallend: het was naar het voorbeeld van Sadio Mané, zijn landgenoot en idool die enkele uren eerder al wist te scoren voor Liverpool. "Dus ik zei: ik ga ook scoren tegen Eupen. De mooiste goal? Moeilijk te zeggen. We zijn het erover eens dat elke goal even belangrijk is", lachte Diatta.

Ik kan cruciaal worden

Diatta

Hoe die debuutgoal van de 20-jarige flankspeler zo lang kon uitblijven? "Ik was geblesseerd in het begin van het seizoen en nóg eens toen ik pas terug was. Dat kan nu eenmaal gebeuren in voetbal, maar mentaal moest ik me daar wel overzetten en hard blijven werken. Ik voel dat ik nog cruciaal kan worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties