Proximus League kiest 'doelman van het seizoen' en het is niet Verrips
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties

Theo Defourny van Tubize is door de Proximus League verkozen tot beste doelman van 1B, boven Vanhamel en Verrips

Proximus League kiest 'doelman van het seizoen' en het is niet Verrips
Foto: © photonews

De Proximus League heeft op haar website bekendgemaakt wie volgens hen de beste doelman uit eerste klasse B was dit seizoen. Een tip, hij speelt niet voor een van de toppers.

De Proximus League stelt een elftal samen met daarin de beste spelers van het seizoen 2018/19. Dat werd gebaseerd op het oordeel van trainers, assistent-coaches, journalisten en analisten die na elke speeldag een team van de week hebben samengesteld. Vrijdag 22 maart werd de beste doelman bekendgemaakt.

"In doel viel de keuze op Theo Defourny", berichtte de Proximus League op haar webstek. De 26-jarige goalie van Tubeke slikte wel meer tegendoelpunten dan enkele van zijn collega's, maar had ook simpelweg meer werk bij de laagvlieger uit 1B

Hij miste dit seizoen geen enkele minuut voor de Waals-Brabanders en hield zeven keer zijn netten schoon. Als Tubeke zich in de Proximus League weet te handhaven zal hij daar een groot aandeel in hebben.

Defourny wint het pleit dus van onder meer Michael Verrips van KV Mechelen, de doelman met het meeste clean sheets. Ook Koen van Langendonck (Westerlo) was een van de kanshebbers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties