Ontdekker Dendoncker en Lukaku weg bij Anderlecht: Ajax rook zijn kans

Ontdekker Dendoncker en Lukaku weg bij Anderlecht: Ajax rook zijn kans

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht wil zijn scoutingcel opwaarderen, maar dat er de laatste jaren amper gebruik van werd gemaakt heeft zo ook zijn gevolgen. Scout Angelo De Gruyter, die onder andere Dennis Praet, Romelu Lukaku en Leander Dendoncker ontdekte, trekt naar Ajax.

Marc Overmars belde in januari naar De Gruyter, die een aflopend contract heeft bij Anderlecht. De bedoeling is dat hij jonge spelers gaat zoeken voor zowat alle ploegen van de Amsterdammers. 

“Ajax heeft een zeer gespecialiseerd computerprogramma waarin nagenoeg alle spelers van de wereld te vinden zijn. Administratief zal ik minder werk hebben dan op Anderlecht, maar ik zal héél veel voetbalwedstrijden (moeten) zien en weinig thuis zijn", zegt hij bij Radio 2.

Dat hij een paar van de grootste namen van Anderlecht ontdekte, maakte zijn naam. Maar hij blijft er wel bescheiden bij. "Scouting is teamwork, maar scouts krijgen ook te maken met makelaars die de ouders soms gek maken met onrealistische voorspellingen. Weet je dat er nu al spelertjes zijn van 10 jaar die een makelaar hebben?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties