De ambities van Beerschot Wilrijk in play-off 2 na de klap, assistent Hernan Losada blikt vooruit

De ambities van Beerschot Wilrijk in play-off 2 na de klap, assistent Hernan Losada blikt vooruit
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk heeft de klap van de finalematchen proberen verteren met een week vakantie. Even de hoofden leegmaken bij spelers én technische staf. En nu? Play-off 2? Wat willen ze daarin bewijzen?

We vroegen het aan Hernan Losada, de bezige bij van het Kiel. Assistent bij de eerste ploeg, hoofdtrainer van de beloften en tussendoor nog wat scoutingsopdrachten en trainerscursussen. De Argentijn, die intussen ook wel wat Belg is geworden houdt zich wel bezig. "Ik dacht dat ik het voetbal ging missen, maar zolang je kan bezig blijven, valt dat wel mee. Ik ben ook omringd door die jonge gasten en dat is wel plezant. 't Is eigenlijk allemaal plezanter dan ik dacht."

Ik dacht dat ik het voetbal echt ging missen, maar mijn nieuwe job is nog plezanter dan ik dacht

Tot twee weken geleden, toen Beerschot Wilrijk in de finale van 1B nipt de duimen moest leggen tegen KV Mechelen. "Heel de groep kreeg een weekje vrij om de kopjes leeg te maken. Vooral voor de jongens die er vorig jaar ook al bij waren, was het bijzonder zwaar. Twee keer in dezelfde situatie zitten... Maar een drama moet je er ook niet van maken. Finales kan je winnen, maar ook verliezen..."

"Wat er van ons nog te verwachten valt in play-off 2? Het is een kans voor de jongens die dit seizoen minder speelden. Het zijn ook tien matchen tegen goeie tegenstanders. Voor ons, als technische staf, is dat een goede waardemeter naar volgend seizoen toe. En voor de rest gewoon elke match proberen winnen."

Motivatie? Daar maak ik me geen zorgen over

Dat de 'reserven' gemotiveerd zullen zijn, kunnen we geloven. Maar de basisspelers? De mannen die heel het seizoen op de toppen van hun tenen speelden om de promotie af te dwingen? "We waren met heel de technische staf verbaasd over hoeveel goesting er deze week al was op de training. Ze trainden met plezier. Daar maak ik me geen zorgen over."

Jij hebt het vorig seizoen nog als speler meegemaakt... "Dat was anders. Ik had toen al de beslissing genomen om te stoppen. Ik kon mezelf nog moeilijk opladen, maar Marc Brys kwam me vragen om bepaalde matchen toch te spelen. Uiteindelijk heb ik me nog geamuseerd in de derby tegen Antwerp. Dat was een mooie ervaring. En mijn laatste thuismatch tegen Eupen natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties