Dimata: pijnvrij of niet hervatten
Redactie
| 2 reacties

Nany Dimata moet pijnvrij zijn voor hij mag hervatten op het veld

Dimata: pijnvrij of niet hervatten

Zoals we al verschillende keren hebben aangehaald, lijkt de blessure van Nany Dimata erger dan ze eerst voorgesteld werd. De aanvaller wou echter per se het EK U21 en de play-offs spelen en zijn knie later laten opkuisen. Maar of het allemaal zo opportuun was...

Het kraakbeenletsel in de knie van Dimata werd veroorzaakt door een combinatie van overbelasting en verschillende trappen en vallen op korte tijd. Op korte termijn allemaal geen probleem, want de spieren er rond kunnen versterkt worden. Maar dat neemt de pijn niet weg en uiteindelijk zal er toch een opkuis van de knie moeten plaatsvinden.

Dat hij dit op jonge leeftijd opliep, hoeft op zich ook niet zorgwekkend te zijn voor de rest van zijn carrière. Dimata doet er alles aan om fit te geraken, maar de revalidatie verloopt met vallen en opstaan. Vandaag werkte hij weer hard in de fitness.  Zo kan er geen termijn geplakt worden op zijn terugkeer. Volgens de planning zou hij nu al mee moeten trainen met de groep, maar de medische staf wil dat hij dat pijnvrij doet.

Operatie na het seizoen?

Dat is op dit moment nog niet het geval, ondanks de vele spierversterkende oefeningen die hij dagelijks afwerkt. Met pijn mag hij niet hervatten, zoals hij eerder deed tegen Zulte Waregem en Standard. Dat hij het EK wil spelen, is ook een probleem, want dan kan Anderlecht hem niet opvolgen naar volgend seizoen toe. 

Mogelijk laat hij zich dan wel opereren bij het begin van het seizoen en is paars-wit hem weer een paar maanden kwijt. Een extra spits mag dus gerust op het lijstje van Michael Verschueren en Frank Arnesen staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties