Clement begint straks met enkele vraagtekens aan de play-offs, onder meer over zijn topschutter
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

Samatta is licht geblesseerd en hij is niet de enige bij Racing Genk

Clement begint straks met enkele vraagtekens aan de play-offs, onder meer over zijn topschutter

Zaterdag beginnen de play-offs voor Racing Genk. Verliezen tegen Anderlecht kan betekenen dat de voorsprong die ze tijdens de reguliere voorsprong bij elkaar hebben gesprokkeld bijna volledig is verdwenen. Bovendien zijn er nog enkele vraagtekens binnen de groep.

Wie geen vraagteken is voor trainer Philippe Clement en wel zeker out is voor het begin van play-off 1 is Jere Uronen. Hij traint nog niet mee bij de competitieleider en hij was woensdag niet de enige speler die niet op het trainingsveld stond.

Het Nieuwsblad meldde dat naast Leandro Trossard nog een andere speler van de Limburgers niet ongehavend uit de interlandbreak is gekomen. Zo moest Samatta binnen blijven tijdens de training. Bij Tanzania raakte hij licht geblesseerd. Met z'n 20 goals is hij van onschatbare waarde voor Philippe Clement.

Voorts is ook Dieumerci Ndongala nog niet helemaal speelkaar voor de opener tegen Anderlecht. Hij was in de reguliere competitie goed voor vier goals en vier beslissende passes.

Maar het grootste vraagteken is misschien wel de manier waarop Philippe Clement Pozuelo gaat vervangen. Hij heeft tijdens de interlandbreak even de tijd gehad om aan zijn systeem te sleutelen, maar er waren wel enkele spelers met interlandverplichtingen die hij nog maar net terugziet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties