Analist voert de druk op: "Genk moet nu vruchten plukken van een paar jaar goed werk"
Redactie
| 0 reacties

Peter Vandenbempt vindt dat Racing Genk nu de vruchten moet plukken van jarenlang goed werk

Analist voert de druk op: "Genk moet nu vruchten plukken van een paar jaar goed werk"
Foto: © photonews

Racing Genk begint met een kleine bonus aan play-off 1. Nog tien matchen scheiden de Limburgers van een nieuwe titel. Volgens Peter Vandenbempt is dit het jaar waarin Genk moet oosten.

"De titel staat op het spel en Genk houdt de druk wat af door te zeggen dat Europees voetbal de belangrijkste ambitie van het seizoen was", zei Peter Vandenbempt bij Sporza. "Maar laat je niets wijsmaken, ze willen gewoon die titel."

Credits voor trainerstrio

De radiocommentator en analist ziet in dit seizoen de uitgelezen mogelijkheid voor de Limburgers om kampioen te worden. "Het zou wel een kolossale ontgoocheling zijn, moesten ze er naast grijpen. Nu moet er geoogst worden. Ze zijn heel het jaar zo goed geweest."

Het mooie voetbal is volgens Vandenbempt niet alleen te wijten aan de hand van trainer Clement. "Peter Maes heeft de kleedkamer jaren geleden opgekuist, hij heeft het jarenlange proces in gang gezet. Stuivenberg bracht een tikkeltje voetbalvernuft in het team en Clement maakte het helemaal af."

Nu of nooit, stelt Vandenbempt met andere woorden. "Dit elftal is op dit moment op zijn hoogtepunt. Er zullen van deze groep toch wel wat jongens vertrekken aan het einde van het seizoen. Samatta en Berge zeker, Trossard misschien ook. Volgend jaar zal het een ander elftal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties