Walter Baseggio hard voor Peter Zulj en "tussenpaus Rutten"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 14 reacties

Walter Baseggio neemt het middenveld van Anderlecht onder de loep en bekritiseert Zulj

Walter Baseggio hard voor Peter Zulj en "tussenpaus Rutten"

Met Walter Baseggio op het veld kende Anderlecht betere tijden. Al moest de linksvoetige middenvelder toegeven dat zelfs hij in zijn beste vorm het hedendaagse paars-wit niet uit het slop zou kunnen trekken.

"Niemand staat op zijn plek op het middenveld", stak Baseggio van wal bij Het Laatste Nieuws. "Kums is toch geen recuperator? Hij is iemand die de ploeg moet laten draaien. Hij heeft iemand naast zich nodig. Trebel of Kayembe", aldus de ex-middenvelder van RSCA.

Bovendien stelt hij zich vragen bij het feit hoe iemand als Zulj het shirt van Sporting Anderlecht mag dragen. "Ik had hem nooit aangetrokken. Ze hebben hem niet nodig, ook al is hij in se wel een goeie speler. Ik heb de indruk dat hij niet weet wat hij moet doen."

Hoe dan wel?

En ook Gerkens wordt geslachtofferd in het team van Baseggio. "Sommigen vinden dat je Gerkens' infiltraties nodig hebt. Zever. Misschien kun je Gerkens wel rechtsvoor zetten, maar... Ik verkies daar Saelemaekers."

Zelf zou hij het helemaal anders aanpakken. "Trebel als recuperator. Kums als voetballend type. Yari Verschaeren als draaischijf. Verschaeren is geweldig. Hij heeft álles. Alleen kun je niet verwachten dat een 17-jarige de ploeg draagt. Fred Rutten doet zijn best, maar hij is  uiteindelijk slechts een tussenpaus", besloot Baseggio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties