Botaka zag weinig niveauverschil met eersteklassers en uit zijn respect voor Beerschot Wilrijk
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Antwerpen
| 1 reacties

STVV-aanvoerder Jordan Botaka zag woensdag weinig niveauverschil tussen Beerschot Wilrijk en enkele eersteklassers

Botaka zag weinig niveauverschil met eersteklassers en uit zijn respect voor Beerschot Wilrijk

Beerschot Wilrijk en Sint-Truiden stonden woensdag tegenover elkaar met de bezoekers als uiteindelijke winnaar. Het was een duel tussen twee ploegen die onlangs een flinke mokerslag te verwerken kregen. De ene ploeg in eerste klasse A, de andere in 1B.

We vroegen na de match aan Jordan Botaka, de aanvoerder van Sint-Truiden, of hij tijdens de partij een niveauverschil zag met enkele andere eersteklassers. "Nee, ik denk het niet. Ik denk dat ze het gewoon heel goed hebben gedaan", aldus Botaka.

Ik hoop dat Beerschot Wilrijk hetzelfde kan doen in deze play-offs als STVV, alleen net achter ons.

"Ze waren met momenten heel dreigend. We wisten hoe ze gingen spelen en ik denk dat we ons, ondanks de omstandigheden (hij doelde op het veld dat er erg zwaar bij lag, nvdr.), daar aardig tegen hebben verdedigd."

Oppeppen voor play-off 2

Sint-Truiden is uitstekend aan de play-offs begonnen, ook al kregen ze op de slotspeeldag van de reguliere competitie een mokerslag te verwerken. "Hun situatie is wat vergelijkbaar met de onze en die zevende plek.  We hebben het naast ons gelegd en we gaan nu gewoon verder. Ik hoop dat Beerschot Wilrijk hetzelfde kan doen in deze play-offs, alleen net achter ons."

"Ik heb overigens enorm veel respect voor wat zij tegen ons hebben gebracht. Het is niet vanzelfsprekend om te blijven vechten nadat je zo’n tegenslag hebt gehad. Het is moeilijk voor hen om zich op te peppen voor play-off 2 nadat ze nét naast de promotie hebben gegrepen", waren de bemoedigende woorden van Botaka.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties