Avenatti verklaart zijn intense viering en droomt (niet zo) stiekem van de nationale ploeg

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Avenatti verklaart zijn intense viering en droomt (niet zo) stiekem van de nationale ploeg

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Felipe Avenatti was tegen Zulte Waregem alweer belangrijk voor KV Kortrijk. De boomlange aanvaller verkeert de laatste weken in topvorm. Twee jaar geleden kreeg hij nog het zware verdict dat hij moest stoppen met voetballen ...

"Je moet meteen stoppen met voetballen. Er is een probleem met je hart. Het risico is groot dat je doodvalt op het veld", kreeg Felipe Avenatti in de zomer van 2017 te horen na zijn medische teste bij Bologna. Later vernam hij van een Amerikaanse cardioloog dat hij nog wel mocht voetballen. 

Dat was ook meteen de verklaring waarom hij na zijn tweede goal tegen Zulte Waregem ook zo emetioneel reageerde. "Ik dacht eraan dat het anderhalf jaar geleden definitief had kunnen gedaan zijn met voetballen, terwijl ik er zo van hou", aldus de boomlange Uruguayaan.

Avenatti speelde ooit in de jeugdreeksen van het Uruguayaanse nationale elftal. Nu droomt hij ook van een plaatsje bij de hoofdmacht. "Het is mijn droom om ooit voor 'La Celeste' te spelen, de nationale ploeg van Uruguay. Maar ik besef dat ze me hier niet zullen komen zoeken. Dan moet ik hogerop naar clubs van het niveau van de andere spelers van het team."

Bij De Kerels bewijst hij alvast over het nodige torinstinct te beschikken. Met 12 goals en 2 assists in totaal 1966 speelminuten is hij vaak gevaarlijk voor KV Kortrijk. Een stap hogerop wenkt dan ook. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties