Melchior Wathelet allesbehalve verbaasd over tegenkanting BFFA bij nieuwe spelregels voor makelaars

Stefan Van de Weyer
| 0 reacties
Melchior Wathelet allesbehalve verbaasd over tegenkanting BFFA bij nieuwe spelregels voor makelaars
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het reglement dat de speelruimte van makelaars moet bepalen werd deze week bekend gemaakt. De Belgian Federation of Football Agents wees deze regels in een eerste reactie resoluut af. Gepensioneerde Minister van staat Melchior Wathelet toonde zich niet verbaasd.

Het reglement dat de speelruimte van makelaars moet bepalen werd deze week bekend gemaakt. De Belgian Federation of Football Agents wees deze regels in een eerste reactie resoluut af.

Melchior Wathelet - één van de experten die aan de basis ligt voor de nieuwe regelgeving voor spelersmakelaars - is allesbehalve verbaasd over deze reactie van de BFFA. “De voorgestelde teksten verwerpen het idee van een status quo bij de makelaars. We mogen ons zeker aan tegenkanting verwachten bij bepaalde groepen”, klonk het bij de gepensioneerde Minister van staat. “Deze teksten zijn trouwens bedoeld om belastingontduiking te ontmoedigen, niet het tegenovergestelde.”

"Het is belangrijk om een Clearing House in het leven te roepen. Deze moet bestuurd worden door een onafhankelijke autoriteit en moet bestaan uit verschillende bedrijfsrevisoren, juristen en zelfstandigen."

Belangenvermenging uitsluiten

Deze nieuwe regels komen er om belangenvermengingen in de toekomst uit te sluiten. Een makelaar kan dus niet meer drie keer betaald worden voor dezelfde transactie, namelijk door de twee betrokken clubs en de speler zelf. Dit durfde in het verleden al eens gebeuren. De voetballer weet ook hoeveel zijn makelaar exact zal verdienen bij een mogelijke deal. Deze nieuwe spelregels staan al op papier, maar moeten nog goedgekeurd worden door de Algemene Vergadering van de Pro League op 6 mei.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties