Ligt de weg nu helemaal open? Interim-coach en dan de langverwachte nieuwe trainer van Anderlecht

Ligt de weg nu helemaal open? Interim-coach en dan de langverwachte nieuwe trainer van Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wordt het de kroniek van een aangekondigde samenwerking? Anderlecht wou in de winter al Kasper Hjulmand aantrekken als nieuwe coach, maar de ontslagvergoeding van de Deen was er toen te veel aan. Nu ligt de weg helemaal open.

Het is de naam die in de wandelgangen van Anderlecht het meest genoemd wordt. Hjulmand nam vorige maand afscheid van Nordsjaelland - net voor de beslissende fase van het kampioenschap - en ging 'op retraite'. Overal werd gefluisterd dat hij al een uitgebreide analyse van de Anderlecht-kern aan het maken was.

Maar intussen waren er ook al geruchten dat Genk, Gent en... Club Brugge met de Deense coach gesproken hadden. Dat Vincent Mannaert vorige week in Kopenhagen was, voedde die geruchten. Maar het meest waarschijnlijke scenario is dat Hjulmand straks gewoon als puinruimer en als coach van lange duur aan de slag gaat bij paars-wit.

Dat Michael Verschueren en Frank Arnesen hem hoog in het vaandel dragen, is al geweten. En ook Hjulmand flirtte openlijk met Anderlecht. Met een interim-trainer - Belhocine? - aan het roer zou Hjulmand pas volgend seizoen overnemen, maar wel al een duidelijk beeld van de club kunnen krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties