U17 Anderlecht strandt in halve finale Future Cup

Simon Wauters
| 11 reacties

De U17 van Anderlecht is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Future Cup in Amsterdam. In de halve finale waren hun leeftijdsgenoten van Ajax te sterk.

De thuisploeg nam de wedstrijd van bij de aftrap in handen.  Doelman Nicolas Alavoine en centrale verdediger Kilian Sardella hielden Anderlecht meermaals overeind. Vooral Jaymillio Pinas was een gesel voor de defensie van Anderlecht.

De Brusselse jonkies leken de 0-0 op het bord te kunnen houden tot aan de rust, maar vijf minuten voor de pauze was het toch raak. Centrale verdediger Neraysho Kasanwirjo  (bijnaam: Sergio Ramos) kopte de bal tegen de netten.

Tweede helft

Anderlecht probeerde in de tweede helft iets meer druk te zetten. Ajax moest achteruit, maar gaf weinig kansen weg. Jeremy Doku probeerde wel, maar werd erg kort op de nek gezeten. De jonge 'Sergio Ramos' pakte ook nog een gele kaart na een vuile fout op het 16-jarige toptalent.

In de slotfase liet Pinas eerst nog een uitstekende kans liggen, maar de tweede keer was het wel raak. 2-0 en boeken toe voor Anderlecht.

Anderlecht was in de vorige wedstrijd nog met 4-0 te sterk voor PSG, maar stuitte nu dus op een tegenstander die veel sterker bleek dan de Fransen.

Ajax speelt de finale tegen Juventus. Anderlecht neemt het maandag om kwart voor drie in de kleine finale op tegen Atletico Madrid.