Analyse Het zal geen makkelijke transferzomer worden voor Genk, maar de club heeft mogelijk wel een grote troef
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Competitieleider KRC Genk ziet mogelijk enkele sleutelspelers vertrekken

Het zal geen makkelijke transferzomer worden voor Genk, maar de club heeft mogelijk wel een grote troef
Foto: © photonews

De Condé heeft zich andermaal uitgelaten over de toekomst van Philippe Clement. Ditmaal zei de technisch directeur van Racing Genk dat hij graag een termijn wil plakken op Clements contract van onbepaalde duur.

Daarnaast heeft Dimitri De Condé ook nog een belofte uitgesproken en die luidde dat hij opnieuw voor een sterke ploeg ging zorgen. Geen makkelijke taak voor de TD van de competitieleider, want een aanzienlijk deel van zijn spelers geniet interesse van buitenaf.

Champions League

Vorig jaar was er ook al veel interesse voor enkele spelers van Genk, maar toen slaagde het bestuur erin om de ploeg samen te houden. Spelers die nog lang onder contract lagen bij de club mochten niet vertrekken, ook niet voor grote bedragen. Dat behoud van kwaliteit heeft nu duidelijk vruchten afgeworpen.

En misschien wacht De Condé helemaal niet zo’n moeilijke taak tijdens de zomermercato, want wie weet kan hij enkele cruciale spelers met Champions League-voetbal overtuigen om bij de club te blijven.

Per linie

Toch zijn er een hoop spelers waarvoor het bestuur de nodige inspanningen zal mogen leveren. In doel is er echter geen probleem. Vukovic ligt nog tot 2021 onder contract en enkele youngsters staan al op de deur te kloppen.

Achterin zijn er wel enkele mogelijke vertrekkers. Maehle en Aidoo hebben nog maar een contract tot de zomer van volgend jaar en zijn gegeerd in het buitenland. Genk weigerde vorig jaar een bod van elf miljoen euro door Southampton op eerstgenoemde.

Sander Berge is dan weer het probleemgeval op het middenveld. “Schalke 04 was erg onder de indruk van hem tijdens onze onderlinge confrontatie”, zei De Condé over zijn verdedigende middenvelder. In datzelfde interview, vlak na de wintermercato, zei hij ook dat er bepaalde spelers gingen vertrekken.

Voorin, ten slotte, gaan Trossard en Samatta met de meeste aandacht lopen. Met respectievelijke 13 en 22 competitiegoals is het moeilijk om onder de radar te blijven. In het geval van de Limburger zijn Wolfsburg en Arsenal de twee voornaamste gegadigden.

"Ik zou hier nog tien jaar kunnen blijven, maar besef ook dat Genk wellicht niet het eindstation in mijn carrière is", aldus de Tanzaniaanse topschutter van KRC Genk. Met Vanzeir en Benson zijn er twee spelers die momenteel op huurbasis het mooie weer maken bij hun club en volgend jaar een kans kunnen krijgen bij Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties