Saelemaekers leeft weer op sinds het vertrek van Rutten en vertelt over zijn relatie met de Nederlander
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Alexis Saelemaekers is een van de Anderlecht-spelers die na de exit van Rutten door Belhocine werd opgevist

Saelemaekers leeft weer op sinds het vertrek van Rutten en vertelt over zijn relatie met de Nederlander
Foto: © photonews

Alexis Saelemaekers profiteert van de trainerswissel bij Anderlecht. Onder Rutten zat hij op de bank of viel hij zelfs naast de selectie. Onder Belhocine heeft hij de basisplaats die hij onder Vanhaezebrouck steevast bezette opnieuw afgedwongen.

Fred Rutten dankt zijn ontslag onder meer aan het beklag van het bestuur dat hij de jeugd te weinig kansen gaf. Saelemaekers was daar een van de slachtoffers van. "Het was niet fijn om op de bank te zitten, maar het was ook niet altijd onterecht", gaf Saelemaekers aan in een interview bij Het Laatste Nieuws.

Als ik ooit wegga, is het langs de grote poort

"Trainers maken nu eenmaal hun keuzes. Die moet je accepteren. Rutten is eerlijk met me geweest. Na ongeveer een maand zei hij me dat ik een mooie toekomst had als rechtsback, maar dat ik defensief nog stappen moet zetten. Ik kon die uitleg dus wel begrijpen. Ik had ook geen probleem met Rutten", ging hij verder. 

Toen de jonge verdediger nog weinig aan spelen toekwam, zagen andere clubs hun kans schoon om van het zaakje te profiteren. "Clubs roken hun kans en hebben geïnformeerd, maar ik wilde niet weg. Als ik ooit ga, is het langs de grote poort", stelde de 19-jarige Saelemaekers de fans van Anderlecht gerust.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties