Analyse De machtsstrijd die Broos niet kon winnen, daarvoor kon hij te weinig resultaat voorleggen

De machtsstrijd die Broos niet kon winnen, daarvoor kon hij te weinig resultaat voorleggen
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Bij KV Oostende gaan ze snel alles op een rijtje moeten krijgen, want op deze manier zien veel waarnemers het fout aflopen bij de Kustploeg. Twee trainers, een voorzitter en een technisch directeur weg op één seizoen tijd. Dat is zelfs naar Anderlecht-normen - dat dit seizoen de lat legde - straf.

Het was een aflopend verhaal, dat hoorden we dit weekend al in Oostende. De machtsstrijd die er achter de schermen gaande was, had een negatief effect op heel de club. Dat Broos ter discussie stond, was al langer geweten. De technisch directeur kon zich op een te klein netwerk beroepen om spelers binnen te halen.

Geen meerwaardespelers

Alle spelers die hij vorige zomer haalde, zakten ook door de mand. Doelman Ondoa en spits Guri werden aangekocht met de bedoeling dat ze een meerwaarde zouden creëren, iets waar Broos heilig van overtuigd was. Maar geen van beide kon overtuigen. Meer nog, binnen de club werd er lacherig over gedaan. Hij werd immers gehaald om geld te genereren.

Dat Tom De Sutter als redmiddel moest binnengehaald worden, was alvast tekenend. Broos liet zich onlangs nog ontvallen "dat hij hoopte dat De Sutter zijn contract zou verlengen na wat Oostende voor hem deed". Maar ook dat was niet zo simpel. Zijn makelaar is immers Didier Frenay en die eist nog wel wat (eufemisme) geld op van de transfer van Dimata. 

Machtsstrijd

Broos kwam zo steeds in een lastiger parket te zitten, want steun voelde hij niet. Zeker niet in het trainersdossier dat zo urgent op tafel kwam te liggen door het plotse vertrek van Gert Verheyen (die ook het achterste van zijn tong nog niet laten zien heeft). Van zijn spelers - die zijn trainingen te zwak noemden - moest hij het ook al niet hebben.

Dat Broos zijn voormalige assistent Sven Vandenbroeck naar voor schoof, werd niet zo goed ontvangen door algemeen directeur Patrick Orlans en voorzitter Frank Dierckens, die andere pistes wilden inslaan. 

Kort samengevat: Orlans en Dierckens wilden meer controle over het sportieve en wilden niet telkens via een sportief manager passeren. Broos trok zijn conclusies en het evaluatiegesprek van maandag was dan ook snel beklonken. Niemand wou nog met elkaar door... En nu? Want de Versluys Arena mag dan wel stevige fundamenten hebben, maar binnen de muren is het allemaal los zand. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties