Reactie 'Hinderlijk buitenspel', van de hemel naar de hel in enkele VAR-minuten: "In het vervolg wacht ik met juichen"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
'Hinderlijk buitenspel', van de hemel naar de hel in enkele VAR-minuten: "In het vervolg wacht ik met juichen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen voetbalweekend zagen we maar liefst drie doelpunten afgekeurd worden omdat er iemand vanuit buitenspelpositie het zicht van de keeper belemmerde. Bob Peeters en zijn spelers gingen van de hemel (3-3) naar de hel (3-2) in enkele minuten tijd.

“Ik ben tegen de VAR”, was het eerste wat Bob Peeters al schertsend zei op de persbabbel na de match tussen Beerschot Wilrijk en Westerlo. Hij had het natuurlijk over de fase waarbij de scheidsrechter, na lang beraad, het doelpunt van Abrahams afkeurde.

De assist was overigens van de 18-jarige Yentl Van Genechten, die zijn eerste speelminuten voor de hoofdmacht mocht maken. “Van Genechten verstuurde een prachtige voorzet en alles waar je op dat moment op hoopt komt dan uit. Tot de VAR tussenkwam”, aldus Peeters.

Het moet er nogal lullig hebben uitgezien

De vreugde-uitbarsting van de Westel-coach sprak boekdelen. Die duurde echter niet lang -nu ja, toch bijna vier minuten- want het doelpunt werd afgekeurd. “Ik ben vooral teleurgesteld in de VAR”, jammerde Bob Peeters.

“Het resultaat vind ik van ondergeschikt belang. Ik vind het vooral spijtig voor die jonge kerel die hier een positief gevoel kan meepakken. En dan wordt de fase blijkbaar afgefloten wegens ‘hinderlijk buitenspel’.”

“Heel de bank sprong recht en iedereen was blij voor dat jonk manneke van 18 jaar. De andere doelpunten hebben we bij wijze van spreken niet gevierd. In het vervolg ga ik wachten met springen en juichen. Het moet er overigens nogal lullig hebben uitgezien”, sloot Peeters af met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties