Ex-vedette Club Brugge ziet: "Als Leko vertrekt, is Clement de ideale opvolger"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 11 reacties

Victor Vazquez zou Philippe Clement graag als hoofdcoach van Club Brugge zien

Ex-vedette Club Brugge ziet: "Als Leko vertrekt, is Clement de ideale opvolger"
Foto: © photonews

Dit weekend staat met Club Brugge-KRC Genk misschien wel de beslissende wedstrijd in play-off 1 op het programma. Victor Vazquez zal er vanuit Doha ook naar kijken. De ex-Bruggeling ziet ook dat zijn voormalige trainer, Philippe Clement, schitterend werk verricht in Limburg.

Vazquez is dan ook lovend over de man die hij goed kent. “Philippe is a great coach. Hij was eerst mijn assistent-coach en een tijdje hoofdcoach. Ik kon het altijd goed met hem vinden. Ik vind het sneu voor Brugge, maar ben blij voor hem dat hij met Genk de titel kan pakken", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Er gaan intussen zelfs al geruchten dat Clement bij een vertrek van Ivan Leko wel eens de nieuwe trainer van blauw-zwart zou kunnen worden. “Als Leko weggaat, is de terugkeer van Philippe voor mij de beste keuze. Hij zou een ideale opvolger zijn. Hij kent het huis, heeft een goede relatie met Vincent Mannaert en Bart ­Verhaeghe, kent de spelers."

Keuze maken

"En als er geen ongelukken gebeuren, komt hij terug als een kampioenencoach. Hoe dan ook moet hij een moeilijke knoop doorhakken. Als hij nog een jaar bij Genk blijft, kan hij Champions League spelen. Dan kan hij zich bewijzen op een hoger niveau. Brugge daarentegen overleeft de voorronde van de ­Champions League misschien niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties