Ex-speler Barcelona en Manchester City op proef bij Chinese tweedeklasser

Jeroen Verschakelen
| 0 reacties
Ex-speler Barcelona en Manchester City op proef bij Chinese tweedeklasser

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks vele geruchten dat Yaya Touré zijn voetbalschoenen aan de haak zou hangen, lijkt de Ivoriaanse speler op weg naar een laatste uitdaging.

Yaya Touré doorloopt momenteel een proefperiode in China bij Qingdao Huanghai, een club uit de tweede divisie. Dat liet de club weten aan het Franse persagentschap AFP.

Sinds zijn vertrek bij de Griekse topclub Olympiakos in december zat hij zonder werkgever, en zijn makelaar had al wereldkundig gemaakt dat de 36-jarige Ivoriaanse ex-international een punt achter zijn carrière zou zetten. Maar de voormalige middenvelder van Manchester City en FC Barcelona ontkende dat vorig weekend ten stelligste, en benadrukte zelfs dat hij nog "enkele jaren" zou willen spelen.

Terwijl de Britse media intussen al bevestigden dat Touré op het punt stond een contract te tekenen bij Qindao Huanghai, verklaarde een woordvoerder van de club aan AFP dat de speler eenvoudigweg op proef is bij de Chinese tweedeklasser. "De trainers gaan zijn vorm en fysieke vaardigheden evalueren vooraleer te beslissen of zijn komst wenselijk is voor het team of niet", stelde de woordvoerder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties