Anderlecht begint aan grote kuis: ook deze basispion mag straks vertrekken
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 44 reacties

Anderlecht wil Kara Mbodji verkopen

Anderlecht begint aan grote kuis: ook deze basispion mag straks vertrekken
Foto: © photonews

Er worden de komende dagen en weken zware knopen doorgehakt bij Anderlecht. Er moeten heel wat spelers vertrekken. Ook voor Kara Mbodji lijkt het einde verhaal. De Senegalees heeft nog één jaar contract, maar moet niet hopen op een verlenging.

Dus wil Anderlecht hem ook van de hand doen om nog iets van geld voor hem te krijgen. Kara speelde - tegen de verwachtingen in - 16 volledige matchen sinds zijn terugkeer van Nantes. Kara moest de leidersfiguur worden op het veld en in de kleedkamer. Het tweede lukte, het eerste kwam met wisselend succes.

Het is eraan te zien dat de grote Senegalees fysiek niet helemaal in orde is. Zijn draaisnelheid en snelheid 'tout court' zijn serieus afgebot. Die knieblessure is dan ook niet helemaal weg. Anderlecht heeft met Kompany nu ook al een man die naast Bornauw kan gaan staan om hem de nodige raad te geven. En waarschijnlijk halen ze voor volgend seizoen de bijna 18-jarige Lucas Lissens bij de A-kern.

Bayat

Wordt nu het probleem: een ploeg vinden voor Kara die hij zelf ook ziet zitten. Want... zijn manager is nog steeds Mogi Bayat en daar zitten ze in Neerpede niet zo graag mee rond de tafel. Bayat heeft al verschillende pogingen ondernomen om zijn achterstallig geld van paars-wit op te eisen en gaat zich zeker niet als makkelijke onderhandelingspartner opstellen.

Kara kan ook zijn huidig contract uitdoen en dan volgend seizoen transfervrij vertrekken. Maar Anderlecht wil straks ook graag af van zijn loon om ruimte te maken voor nieuwe spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties