Johan Walem neemt Verschaeren en Cools op in zijn preselectie voor het EK U21
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 3 reacties

Johan Walem neemt 26 spelers op in zijn preselectie voor het EK U21

Johan Walem neemt Verschaeren en Cools op in zijn preselectie voor het EK U21
Foto: © photonews

Johan Walem begint binnen een kleine maand aan het EK U21 met zijn Jonge Duivels. Hij maakt alvast de 26-koppige selectie bekend die de voorbereiding op het EK in Italië en San Marino zal afwerken.

De bondscoach selecteerde 26 spelers, waarvan er twee later bij de groep zullen aansluiten. Yari Verschaeren (Anderlecht) moet nog examens afleggen op school en Dion Cools (Club Brugge) is nog aan het revalideren.

Een opsteker voor Walem is de fitheid van Obbi Oulare. De spits van Standard vreesde voor het EK na een kuitbeenbreuk, maar is toch tijdig hersteld geraakt.

"Obbi is iemand die elke trainer er bij wil", aldus Walem. "Spijtig genoeg werd hij afgeremd door een zware blessure, maar hij heeft de laatste twee, drie wedstrijden getoond waarom zijn selectie verdiend is."

Eerst wordt er nog geoefend tegen Frankrijk en op 4 juni wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Op het EK krijgt België met Polen de makkelijkste tegenstander, op papier toch, als eerste.

"De eerste match tegen Polen wordt de belangrijkste. Daarna volgen twee favorieten voor de eindzege: Spanje en Italië (het gastland, nvdr.)", blikt Walem al even vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties