Bölöni is op zijn hoede voor het resultaatvoetbal van Charleroi en zet zijn troepen op scherp
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 27 reacties

Antwerp-coach Bölöni blikt vooruit op de match tegen Charleroi, de laatste van het jaar

Bölöni is op zijn hoede voor het resultaatvoetbal van Charleroi en zet zijn troepen op scherp
Foto: © photonews

Laszlo Bölöni blikt vooruit op de laatste match van het seizoen. Zijn manschappen gaan in de Bosuil op zoek naar het laatste Europese ticket, maar er wacht hen een taaie klant.

Als ploeg uit play-off 1 wordt je automatisch tot favoriet gebombardeerd, maar de vormcurves van Antwerp en Charleroi spreken dat tegen. Rood-wit pakte in zijn laatste vijf matchen vier punten en daar tegenover staat een 15 op 15 van de Carlolo’s.

Laszlo Bölöni verwacht dan ook geen cadeaus. “Hun strakke organisatie is een van hun vele kwaliteiten”, legde de Roemeen uit bij Sporza. “Ze slaan ook efficiënt toe op de counter, dus we zijn op onze hoede. Charleroi kan als geen ander op resultaat voetballen.”

Match te veel?

Antwerp begon bijzonder sterk aan de play-offs, maar liet in de slotspeeldagen de derde plaats door de vingers glippen. Die match tegen Charleroi zou weleens het partijtje te veel kunnen zijn. “Je merkt een soort van mentale vermoeidheid in de groep. Het wordt zaak om iedereen nog één keer op scherp te zetten”, aldus Bölöni.

Want een overwinning levert hen met 100% zekerheid een ticket voor de voorrondes van de Europa League op. “Dat zou voor ons, voor de club en voor de fans een mooie beloning zijn. Alleen al voor de fans moeten we gemotiveerd zijn, zij hebben ons door moeilijke momenten gesleurd”, besloot Bölöni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties