Interview EXCLUSIEF: Ampomah licht tipje van de sluier op: "Clement is de beste coach in België, zonder twijfel"

EXCLUSIEF: Ampomah licht tipje van de sluier op: "Clement is de beste coach in België, zonder twijfel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nana Ampomah is één van de meest gegeerde spelers in België. De winger was een lichtpunt bij Waasland-Beveren en wordt gevolgd door meerdere topclubs. Maar ook in het buitenland hebben ze de 23-jarige aanvaller opgemerkt.

Ampomah staat op het lijstje bij Antwerp en Club Brugge. Hij brak afgelopen seizoen helemaal door met acht doelpunten en zeven assists in een team dat niet goed draaide. "Sinds ik bij Waasland-Beveren aankwam had ik hoogtes en laagtes, maar ik ben fier op mijn progressie", vertelt hij ons vanop vakantie in Ghana. 

"Ik kan de club niet genoeg bedanken omdat ze mij mijn kans gaven. Als ik nu terugkijk zie ik drie jaar waarin gestaag progressie maakte. Dat zie ik aan mijn manier van spelen en aan mijn statistieken."

Hij had een grote rol in het behoud van Waasland-Beveren. "Ik ben nu klaar voor een volgende etappe in mijn carrière. Ik denk dat het tijd is voor een grotere club. Er is inderdaad interesse vanuit België en het buitenland, maar eerst wil ik profiteren van mijn vakantie voor ik een beslissing neem", legt hij uit.

Dat Philippe Clement bij Brugge tekende, speelt wel een rol. "Ik ben hem ook veel verschuldigd", knikt Ampomah. "Dat ik dit niveau bereikte, is ook dankzij hem. Hij gaf me een basisplaats op links en sindsdien ben ik er niet meer uitgegaan. Het is de beste coach in België, zonder twijfel", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties