Met opgeheven hoofd: Felice Mazzu bezorgde Charleroi heel wat mooie momenten

Valentin Laudano
| 5 reacties
Met opgeheven hoofd: Felice Mazzu bezorgde Charleroi heel wat mooie momenten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zes seizoenen bij Charleroi is het verhaal van Felice Mazzu geschreven. Hij verliet de Zebra's en gaat aan de slag bij landskampioen KRC Genk. Toch had hij vele mooie momenten bij de Carolo's. We geven er jullie enkele op een rijtje.

Zijn eerste overwinning

In 2013 kwam hij over van White Star, na een 1 op 6 pakte hij op bezoek bij Bergen (1-2) zijn eerste overwinning als coach van Charleroi. De coach was gelanceerd en zou stevig in het zadel blijven zitten gedurende zes seizoenen.

Pour un flirt en Europe

Play-off 1 halen als Charleroi zijnde, dat is al heel erg sterk. Maar Mazzu ging met de Zebra's nog een stapje verder en wist ook een Europees ticket af te dwingen, na een dubbele barrage tegen KV Mechelen. Beitar Jeruzalem werd nog geklopt, Zorya Luhansk bleek daarna te sterk.

Coach van het Jaar

Op het einde van 2017 pakte Mazzu de trofee Raymond Goethals als coach van het jaar en ook onder zijn collega's werd hij steeds meer gewaardeerd voor zijn steevast goede prestaties met een op papier toch kleiner team als Charleroi. Ook dit seizoen liet hij met winst in play-off 2 nog van zich spreken.

Het bilan van Mazzu is positief, hij kan de stal met opgeheven hoofd verlaten. Weliswaar zonder trofee, maar wel met héél veel sterke prestaties: drie keer play-off 1, twee keer winst in play-off 2 en een keertje Europees voetbal. Dan ben je bijna 'Best of the Rest'.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties