Philippe Clement komt na eerste training Club Brugge met ferme verwittiging
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Clement zeker dat andere clubs diep zullen moeten gaan om sterkhouders weg te lokken

Philippe Clement komt na eerste training Club Brugge met ferme verwittiging
Foto: © photonews

De jacht op een nieuwe titel is ingezet voor Philippe Clement, deze keer dan wel als coach van Club Brugge. Zijn spelers trainden voor het eerst in het Belfius Basecamp in Knokke-Heist. Ook Clement is opgetogen over de accomodatie en denkt zijn sterkhouders wel te kunnen houden.

De trainer van blauw-zwart is bij Het Laatste Nieuws zeer te spreken over de omstandigheden waar hij in aan de slag kan. "De faciliteiten zijn heel goed. We zitten in de laatste fase, er zullen dus nog wel een aantal details verbeterd kunnen worden. We kunnen hier heel goed werken", besluit Clement.

Zelf nog meegedacht over de plannen

Ook hij is er destijds nog mee bezig geweest en dan geeft het voldoening om te zien dat het ondertussen werkelijkheid is geworden. "Het is mooi. Ik heb een aantal jaren geleden een beetje kunnen meedenken over die plannen. Ik ben blij dat er zo'n goed resultaat geboekt is."

Helemaal niet wennen

Zijn terugkeer bij Club voelt overigens echt wel als thuiskomen. "Het is helemaal niet wennen. Binnen de staff zijn er veel mensen waar ik al met heb samengewerkt." De ambitie is zoals steeds landskampioen worden. "Ik heb dat negen jaar als speler meegemaakt en zes jaar als coach."

Dan is het wel kwestie van niet teveel sterkhouders te laten gaan. Wesley is immers al weg, maar Clement vreest geen leegloop. "Als er jongens vertrekken, zal het voor serieuze bedragen zijn. We willen de meeste jongens houden. Ik verwacht niet heel veel beweging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties