Topschutter Harbaoui verlaat de Jupiler Pro League, wie waren zijn voorgangers nu weer?
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Wie waren nu weer de tien laatste topschutters uit de JPL en hoe is het hen vergaan?

Topschutter Harbaoui verlaat de Jupiler Pro League, wie waren zijn voorgangers nu weer?

Met het vertrek van Harbaoui verlaat de topschutter van de voorbije twee jaar de Jupiler Pro League. Daarmee blijft er nog maar een voormalig topschutter over in onze competitie. Wie waren de laatste tien topschutters nu ook alweer en hoe is het ze nadien vergaan?

1. Hamdi Harbaoui: 2013/14, 2017/18 en 2018/19

Harbaoui pakte in de voorbije vijf seizoenen drie keer de topschutterstitel. De eerste keer deed hij dat in Lokerse loondienst en de voorbije twee jaar kwam hij uit voor SV Zulte Waregem

Met drie topschutterstitels zette hij zich naast ondermeer Paul Van Himst, Jef Mermans en Josip Weber die elk ook drie titels pakten. Harbaoui gaat nu zijn geluk beproeven in Qatar.

2. Lukasz Teodorczyk: 2016/2017

In de zomer van 2016 maakte Teodorczyk de transfer van Dinamo Kiev naar RSC Anderlecht. De Pool werd al snel een onmisbare schakel voorin en maakte het ene na het andere doelpunt. Uiteindelijk zou Teodorczyk dat seizoen 22 doelpunten maken en een groot aandeel hebben in het binnenhalen van de landstitel. Een goed jaar later verliet Teodorczyk Anderlecht na een veel minder seizoen voor Udinese. 

3. Jérémy Perbet: 2011/12 en 2015/16 

Perbet is de enige speler uit dit lijstje die nog steeds in de Jupiler Pro League speelt. De sluipschutter werd na een absoluut boerenjaar topschutter bij RAEC Mons en na een periode bij het Spaanse Villarreal werd hij dat ook nog eens bij Charleroi. Na minder geslaagde transfers naar AA Gent, Club Brugge en KV Kortrijk keerde hij vorige zomer terug op Mambourg.

4. Aleksandar Mitrovic: 2014/15

In de zomer van 2013 legde RSC Anderlecht vijf miljoen neer voor een 18-jarige Serviër. Dat risico pakte al snel goed uit want Mitrovic was al snel erg geliefd bij de supporters. In zijn tweede seizoen pakte hij met 20 doelpunten ook meteen de topschutterstitel. Mitrovic houden zat er voor Anderlecht dan niet meer in en hij vertrok voor bijna 20 miljoen euro naar Newcastle. Intussen speelt Mitrovic in Londen voor Fulham. 

5. Carlos Bacca: 2012/13

In de winter van 2012 haalde Club Brugge Carlos Bacca weg bij Junior FC. De schuwe Bacca leek zich moeilijk aan te passen, maar na een goede zomerstage ontplofte hij volledig in Brugse loondienst. Bacca maakte 25 doelpunten en vertrok naar Sevilla waar hij de Europa League won. Na een periode bij AC Milan speelt Bacca op dit moment bij Villarreal.

6. Ivan Perisic: 2010/11

In 2009 kwam de pas 20-jarige Perisic bij Club Brugge terecht. Hij liet eerder al een goede indruk bij KSV Roeselare, maar in Brugse loondienst bloeide hij helemaal open. Perisic bleek over heel wat kwaliteiten te beschikken en was al snel een erg belangrijke speler voor Club Brugge. In zijn tweede seizoen werd hij topschutter en verliet hij Brugge voor een avontuur bij Dortmund. Intussen speelt Perisic al enkele jaren bij Inter Milaan.

7. Romelu Lukaku: 2009/10 

Hoewel het seizoen 2009/10 nog maar het debuutseizoen van Romelu Lukaku in de Jupiler Pro League was, werd hij toch meteen topschutter. De pas 16-jarige Lukaku maakte dat seizoen 15 doelpunten. Die 15 goals was wel een diepterecord in onze Belgische competitie aangezien er geen enkele topschutter ooit minder doelpunten maakte. Lukaku kennen we nu allemaal als speler van Manchester United en topspits bij de Rode Duivels.

8. Jaime Alfonso Ruiz: 2008/09

Kent u Jaime Alfonso Ruiz nog? In 2009 pakte de Colombiaan de topschutterstitel na een sterk seizoen bij KVC Westerlo. De aanvaller kende echter heel veel blessureleed en zou na dat seizoen zijn oude niveau nooit meer halen. Een overstap naar KV Mechelen werd zelfs een totale flop. Uiteindelijk speelde hij nog een jaartje bij KSK Heist waarna hij zijn carrière beëindigde. 

9. Joseph Akpala: 2007/08

Hoewel Akpala nog maar 32 jaar is, gaat hij al een eeuwigheid mee. In 2008 pakte hij bij Charleroi met 18 doelpunten de topschutterstitel. Nadien vertrok hij voor drie miljoen euro naar Club Brugge waar hij een hele tijd bleef. Vorig seizoen was hij nog actief bij KV Oostende, maar daar haalde Akpala zijn oude niveau niet meer. Momenteel zit de Nigeriaan zonder club.

10. François Sterchele: 2006/07 

Het rijte sluiten we af met François Sterchele. In 2007 kende hij een absoluut boerenjaar bij Germinal Beerschot met 21 doelpunten. Nadien vertrok hij naar Club Brugge waar hij ook bezig was aan een goed seizoen. Hij zou dat seizoen echter nooit helemaal beëindigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties