KV Mechelen ontdekt toptalent: 16-jarige selfmade middenvelder maakt grote indruk
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

Aster Vranckx (16) heeft grote indruk gemaakt bij KV Mechelen

KV Mechelen ontdekt toptalent: 16-jarige selfmade middenvelder maakt grote indruk
Foto: © photonews

KV Mechelen gaf Seth De Witte geen nieuw contract, maar mogelijk kunnen de fans van Malinwa daardoor een nieuwe publiekslieveling ontdekken. De bijna 17-jarige Aster Vranckx heeft namelijk iedereen van zijn potentieel kunnen overtuigen op stage.

Zeggen dat het voor Vranckx geen evidentie was om daar te geraken, is misschien nog een understatement. Vranckx speelde immers het grootste deel van zijn jeugd in de provinciale reeksen, vooraleer hij naar KV Mechelen kwam. 

Verrassing

Maar toen al zagen ze bij KV Mechelen iets in de potige jongeman en in 2018, toen hij net 16 was geworden, kreeg hij meteen een contract onder zijn neus geschoven. Zijn jeugdtrainers hadden toen al de technische staf van de eerste ploeg getipt: hou hem in de gaten. Een tip die niet in dovemansoren viel, want Vrancken en co gingen regelmatig naar zijn wedstrijden kijken.

Dat hij mee mocht op stage met de A-kern deze zomer lag al een tijdje vast, maar niemand had zich eraan verwacht dat hij zich meteen ging opwerpen als mogelijke basisspeler. Maar kijk, KVM schermt hem momenteel volledig af, want het zou wel eens heel snel kunnen gaan de komende maanden.

En dat heeft hij helemaal aan zichzelf te danken. Tijdens zijn jeugdjaren bij Zaventem was het geloof in hem niet zo groot. Maar Vranckx werkte tot ze niet meer naast hem konden kijken. Letterlijk! Want hoe de tiener met zijn job bezig is, grenst aan het maniakale.

Volwassen lichaam

Hij werkt zich uit de naad, weggaan interesseert hem niet. Voor de schooluren gaat hij eerst nog een rondje in het dorp lopen vooraleer hij zijn boekentas oppakt. Qua kracht kan hij mee met de 'volwassenen' zagen ze in Garderen. Hij laat zich niet opzij zetten, klonk het al bij Joachim Van Damme. En als die het zegt...

Op zijn 12de ging hij ook al op de veldjes meeshotten met de oudere mannen. Daar leer je incasseren. De perfect tweevoetige middenvelder kan dan ook zowel op 6 als op 8 uit de voeten. Bij KVM zijn ze er zeker van: we gaan er nog van horen komend seizoen...

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties