Analyse: De prognose van de redactie: 7. Charleroi, veel werk op de plank voor Belhocine

Florent Malice
Florent Malice
| 4 reacties
Analyse: De prognose van de redactie: 7. Charleroi, veel werk op de plank voor Belhocine

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: Charleroi op plaats 7.

De prognose

Sporting Charleroi hoopt op een plaats bij de beste zes. Toch was vorig seizoen niet fantastisch voor de Carolo's, er kwam weinig versterking dus zal een plek bij de beste zes afdwingen erg moeilijk zijn. Karim Belhocine wacht de moeilijke opdracht om topcoach Felice Mazzu te vervangen. Concurreren met Gent en Antwerp voor een plek bij de eerste zes zal niet evident zijn.

De transfers

We zijn snel uitgepraat als het gaat over transfers. Modou Diagne kwam gisteren over van het Franse AS Nancy. Met Bédia, Fall en Pollet keerden er enkele jongens terug en ze mogen waarschijnlijk ook blijven. Op dit moment is ook nog Victor Osimhen bij de kern, maar de kans is erg groot dat hij vertrekt.

De sterke punten

De technische staf verandere compleet, maar het team bleef quasi hetzelfde. De automatismen zijn er nog en potentieel smaakmaker Ali Gholizadeh keert terug uit blessure. Marco Ilaimaharitra blijft normaal ook. 

De zwakke punten

De sterkte kan ook een zwakte zijn. Karim Belhocine staat voor een grote uitdaging om Felice Mazzu te vervangen. Mambourg zal geduldig moeten zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties