Penninckx ziet licentie KVM niet in het gedrang komen: "Die stormachtige context willen we niet verderzetten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 189 reacties

Dieter Penninckx twijfelt er niet aan dat KVM volgend seizoen licentie zal behalen

Penninckx ziet licentie KVM niet in het gedrang komen: "Die stormachtige context willen we niet verderzetten"
Foto: © photonews

Naast Wouter Vrancken gaf ook hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx een woordje uitleg op de traditionele persbabbel Achter de Kazerne. Penninckx had het uiteraard vooral over de uitspraak van het BAS en het verlies van het Europese ticket aan AA Gent.

Uitgerekend de ploeg die het versloeg in de bekerfinale, maar wrange gevoelens zijn er daaromtrent niet. "Na ontvangst van de conclusies van het BAS hebben we de UEFA laten weten dat AA Gent onze plaats mag innemen", hoorde HNB Penninckx zeggen. "We wensen hen alle succes toe in Europa."

KV Mechelen gaat zijn zaak dus niet meer bepleiten en wil een eind aan de storm die nu al zolang over de club waait. "We willen die stormachtige context niet verderzetten. Moesten we nu ingaan tegen de UEFA, waar we onze zaak hadden kunnen pleiten, dan had de zaak zich verder verspreid over het Belgische voetbal. Daarom besloten we dat niet te doen."

We willen dit verhaal afsluiten Dieter Penninckx

Penninckx merkte één zaak wel nog fijntjes op. "Wat niet wil zeggen dat we de uitspraak van het BAS, dat we schuldig zijn aan matchfixing, kunnen aanvaarden." De focus moet nu weer naar het voetbal. "We willen dit verhaal afsluiten. Alle supporters, spelers en staf hebben uiteindelijk niets met deze zaak te maken. Uiteraard zullen we dit niet vergeten en er lessen uit trekken. Maar we slaan de pagina om."

Maar dit verhaal zou wel invloed kunnen hebben op het al dan niet toekennen van een licentie. "De verworven licentie behouden we sowieso en naar volgend jaar toe dienen we ons licentiedossier in op het moment dat dat nodig is. Maar ik zie geen probleem om die te verkrijgen."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties