Doelmannen zullen moeten opletten met nieuwe regels: "We kunnen in twee minuten twee keer geel krijgen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 8 reacties

Voor de doelmannen verandert er wel wat dit seizoen

Doelmannen zullen moeten opletten met nieuwe regels: "We kunnen in twee minuten twee keer geel krijgen"
Foto: © photonews

Voor de doelmannen verandert er wel het één en ander in het nieuw seizoen. Er gaat meer met kaarten gezwierd worden. En daar maken ze zich wel ongerust over. Mike Vanhamel, doelman van Beerschot, ziet wel ook positieve punten.

"Het is een positieve evolutie dat er een verschil gemaakt wordt tussen aanvallend hands en verdedigend hands", aldus Vanhamel. Om even te herhalen: een verdedigende speler die onopzettelijk de bal tegen de hand krijgt terwijl hij de armen tegen het lichaam houdt, krijgt geen sanctie. Een aanvallende speler die hands maakt, wordt elke keer afgestraft. Een verdedigende speler die de bal wil wegtrappen, maar per ongeluk de bal tegen zijn hand krijgt, wordt ook niet gestraft.

Maar er zijn ook nadelen. Bij een penalty moet een keeper altijd één voet op de lijn houden, zelfs als hij de geoorloofde stap naar voor zet. "Het zal opletten worden", knikt Vanhamel. "Als je te snel van de lijn komt, krijg je geel. De VAR zal daar ook in tussenkomen. Maar in 1B is er geen VAR, dus dat wordt nog gevaarlijker."

Penaltyreeks

En Vanhamel vreest dan ook. "Je kan als keeper twee keer geel krijgen in twee minuten. Eerst om een penaltyfout te begaan en dan nog eens voor van je lijn te komen. Als dat gebeurt in een penaltyreeks mag de reservekeeper er zelfs niet opkomen en moet er een veldspeler in doel gaan staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties