Sander Coopman ziet nieuwe rol wel zitten: "Ik heb indruk dat iedereen verwacht dat Antwerp zal meedoen voor de titel"

Sander Coopman ziet nieuwe rol wel zitten: "Ik heb indruk dat iedereen verwacht dat Antwerp zal meedoen voor de titel"
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het echte werk komt er bijna aan, ook voor Sander Coopman. En die heeft wel één en ander te bewijzen. Coopman versierde een mooie transfer van Oostende naar Antwerp, nota bene na een seizoen waar hij niet de beste herinneringen aan heeft. Stamnummer 1 geeft hem een nieuwe uitdaging en nieuwe rol.

Coopman beseft dat hij uit zijn pijp zal moeten komen. "Door een samenloop van omstandigheden is mijn verhaal bij Oostende niet geworden wat ik ervan verwachtte". Twijfelen over zijn eigen potentieel doet hij niet. "Ik heb bij Zulte Waregem laten zien wat ik in mijn mars heb. Het is nu kwestie van tijd om dat niveau weer op te pikken", kondigt hij aan in GvA

Beter in sterkere ploeg

Anders zouden de speelkansen eerder beperkt kunnen blijven. "Bij Antwerp kom ik in een sterkere ploeg terecht. Dat moet me liggen. In een dominantere ploeg kom ik beter tot mijn recht. Langs de andere kant zal het moeilijker zijn om een basisplaats af te dwingen, daar ben ik me van bewust."

Het vertrouwen van de coach genieten is voor iedereen belangrijk en dat lijkt wel goed te zitten. Er ligt wel degelijk een plan klaar. "Bölöni ziet me als rechtsvoor die niet per se de flank afgaat, maar ook naar binnen komt. Ook bij Zulte Waregem vervulde ik die rol."

Top 6 geen evidentie

En wat zijn voorts de verwachtingen? "Naast de top 6 grijpen zou een serieuze ontgoocheling zijn. Ik heb de indruk dat iedereen verwacht dat Antwerp na de vierde plaats van vorig jaar zal meedoen voor de titel, maar de top 6 halen is geen evidentie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties