Verheyen leeft mee met trainers en ziet hoge ambities bij vele clubs: "De helft vliegt gewoon"

Verheyen leeft mee met trainers en ziet hoge ambities bij vele clubs: "De helft vliegt gewoon"
Foto: © photonews

Zelf gooide hij het voorbije seizoen na een slechte reeks de handdoek als coach van KV Oostende. Ook dit seizoen zouden er wel eens vele trainerswissels kunnen aankomen, denkt Verheyen. Dat heeft ermee te maken dat vele kleinere clubs hoog durven mikken.

Verheyen buigt zich over de kans op trainersontslagen in een Facebook Live van Het Nieuwsblad. "Vier teams starten met dezelfde trainer waar ze vorig seizoen zijn mee begonnen. Dat is gigantisch weinig. De voorbije jaren hebben bewezen: de helft vliegt gewoon."

Waar ligt dat dan aan? "Er zijn heel weinig teams die content zijn met uit de problemen blijven. Van wat ik gelezen heb, hebben enkel Moeskroen en Waasland-Beveren dat gezegd. Al de rest ambieert de linkerkolom. Waarbij vergeten wordt dat de zes grootste ploegen sowieso in de linkerkolom staan."

Veel ploegen voor twee plaatsen

Dan wordt het inderdaad wel krap om daarbij te geraken. "Er blijven nog twee plaatsen over, dat is niet veel. Dat je dat voorop stelt als ambitie, kan ik nog enigszins begrijpen. Je moet ambitieus zijn. Maar een trainer wordt altijd afgerekend op het feit dat die ambitie niet gehaald wordt." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties