Er wordt nog meer verwacht van Didillon onder Kompany: "Daar werd nooit de nadruk op gelegd tijdens mijn opleiding"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Thomas Didillon is overtuigd dat het systeem van Kompany gaat werken

Er wordt nog meer verwacht van Didillon onder Kompany: "Daar werd nooit de nadruk op gelegd tijdens mijn opleiding"
Foto: © photonews

Thomas Didillon begint bij Anderlecht aan zijn tweede seizoen, ook weer als eerste doelman. Vorige jaargang was hij één van de weinige sterkhouders en behoedde hij Anderlecht voor erger. Maar dit seizoen gaat er meer van hem gevraagd worden.

Het systeem van Vincent Kompany is erop gebaseerd dat ook de doelman meevoetbalt. "Dan zet de tegenstander vaak pressing op de doelman en zo creëer je een manmeersituatie in andere zones van het veld. Dat is wiskundige logica", verklaart hij in Het Nieuwsblad.

"Het is dan wel belangrijk dat een drietal ploegmaats zich vrijloopt, zodat ik genoeg aanspeelpunten heb. Dan moet ik geen stress hebben. Het is een ambitieus systeem, maar we hebben er wel de juiste spelers voor. Sommigen voelen zich zelfs beter dan vorig jaar: positie kiezen, de ruimtes induiken, pressing zetten… Dat is bijvoorbeeld het spel van Gerkens, maar ook Zulj vindt beter zijn draai. Hij heeft enorme technische kwaliteiten."

Maar dat uitvoetballen heeft Didillon vorig seizoen wel een paar keer parten gespeeld. "Tijdens mijn opleiding werd nooit echt de nadruk gelegd op het meevoetballen, maar het kan efficiënt zijn. Je moet stoppen met denken dat de perfecte sportman bestaat! In sportwedstrijden worden nu eenmaal verkeerde beslissingen genomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties