De kruistocht van Anderlecht voor een spits: het overzicht van de (mislukte) pistes

Redactie
| 58 reacties
De kruistocht van Anderlecht voor een spits: het overzicht van de (mislukte) pistes
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moise Kean huren? Het was het proberen waard, zeker. De zoektocht van RSC Anderlecht naar een aanvaller begint meer en meer op een kruistocht te lijken. Een overzicht.

We schrijven januari 2018. Aleksandar Mitrovic staat op het punt om terug te keren naar RSC Anderlecht. Enkel de handtekening ontbreekt nog. Plots steekt Marc Coucke er een stokje voor. Hij verkiest de terugkeer van Sofiane Hanni. Uiteindelijk wordt het niets... en Mitrovic ging zijn doelpunten voor Fulham FC maken. 

Vervolgens was het target in de zomer én in januari jongstleden. Facundo Ferreyra werd aangekondigd als nieuwe aanvalsleider... tot SL Benfica geen zin meer had in de deal. Een uitleenbeurt aan RCD Espanyol bleek lucratiever.

De volgende in het rijtje: Dieumerci Mbokani. De Congolees kondigde na het vorige voetbalseizoen zelfs zijn afscheid aan bij Antwerp FC. Hij was er zeker van dat hij zou terugkeren naar het oude nest. Dat was zonder Michael Verschueren gerekend. Een jaarloon van één miljoen euro voor een back-up? Te veel. 

Een tweetal weken geleden kwam Vincent Janssen - dik een jaar geleden stond de Nederlander ook al op het lijstje - op de radar. Deze keer was het Vincent Kompany die zijn twijfels had. De speler-manager wil een onmiddellijk inzetbare spits. Janssen speelde de voorbije seizoenen amper een volledige match. In Mexico vinden ze dat dan weer geen probleem.

En zo komen we bij Moise Kean. Het goudhaantje van Juventus heeft bij de Oude Dame amper uitzicht op speelminuten. Anderlecht informeerde naar een huuroptie, maar de Italiaanse landskampioen wil enkel meewerken aan een definitieve transfer. Financial Fair Play, natuurlijk... Ondertussen deed Everton FC een bod van veertig miljoen euro. Dan weet je het wel...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties