Anderlecht haalt nieuwe doelman: Belgische international op weg naar paars-wit

Anderlecht haalt nieuwe doelman: Belgische international op weg naar paars-wit
Foto: © photonews

Anderlecht gaat een nieuwe doelman binnenhalen. Hendrik Van Crombrugge, doelman van Eupen, is op weg naar Brussel. Hij legt vandaag medische testen af en deze namiddag worden de handtekeningen gezet.

Van Crombrugge speelde de voorbije zes seizoenen voor Eupen en de 26-jarige doelman groeide bij de bescheiden Oostkantonners uit tot de eerste international die Eupen ooit in zijn rangen telde. Roberto Martinez liet al verstaan dat hij klaar was voor een topclub en die kans krijgt hij nu ook.

De Leuvenaar gaat zo goed als zeker bij Anderlecht aan de slag. Van Crombrugge had ook al laten verstaan aan Eupen dat hij deze zomer een transfer wou, maar mikte sindsdien vooral op een buitenlandse transfer omdat alle ploegen in de top zes hun posities al hadden ingevuld.

Winst

Nu bleek dat Anderlecht toch wil ingaan op de voorstellen die er voor Thomas Didillon zijn binnengekomen. Mogelijk omdat de Fransman niet meteen in het systeem van Kompany past. De keeper moet immers mee kunnen uitvoetballen.

De 23-jarige Didillon kan nu ook nog met een meerwaarde verkocht worden. Anderlecht betaalde 2,2 miljoen euro voor hem, maar vraagt nu 5 miljoen aan de geïnteresseerde ploegen, waaronder Stade Rennes. Aan Eupen moeten ze zoveel niet betalen voor de Rode Duivel. 

Van Crombrugge is ook beter met zijn voeten en heeft présence. Daarenboven spreekt hij een taal of vier-vijf en is hij een leider in de kleedkamer. Ook de naam van Simon Mignolet viel bij Anderlecht, maar hij was te duur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties