Sander Berge kaart wederkerend probleem aan bij KRC Genk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Berge beseft dat Genk slechte start moet vermijden

Sander Berge kaart wederkerend probleem aan bij KRC Genk
Foto: © photonews

Gezien de pionnen die KRC Genk de voorbije zomer zag vertrekken, is het logisch dat er nog gebouwd en gepuzzeld moet worden. Sander Berge is de eerste om toe te geven dat hij in Mechelen geen grootse match speelde, maar ziet toch ook een collectief probleem terugkeren.

Een 3 op 6 is niet meteen de competitiestart die Genk voor ogen had. "We moeten in de spiegel kijken", is Berge duidelijk. "Het is lastig, maar we moeten leren van onze fouten." Dat is volgens de Noorse middenvelder niet of toch te weinig gebeurd. "We hebben het signaal van onze eerste competitiewedstrijd niet opgevangen. We hebben geen lessen getrokken."

Het is nochtans klaar en duidelijk wat aan de orde is: scherp zijn van bij de start. Thuis tegen KVK sloeg de motor pas aan na de 0-1, in Mechelen werd Genk voornamelijk in het wedstrijdbegin overvleugeld. "Het probleem is dat we te traag uit de startblokken schieten. Dan heb je het moeilijk. Het was eens te meer een slecht begin. Je kunt niet elke keer terugkomen na een achterstand."

Minder achtervolgen

Het baart Berge toch enige zorgen. Zijn ploeg moet ermee aan de slag, wil het verder onnodig puntenverlies vermijden. "We moeten zien dat we minder op achtervolgen worden aangewezen. Anders gaat het tegen iedereen lastig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties