Mehdi Carcela heeft het voetbalplezier teruggevonden en dat laat hij ook zien

Nils Wens
| 4 reacties
Mehdi Carcela heeft het voetbalplezier teruggevonden en dat laat hij ook zien
Foto: © photonews

Terwijl het mooie verhaal tussen de Luikse club en de speler tot een einde leek te komen, is Carcela ondertussen weer helemaal terug. Hij lijkt het voetbalplezier teruggevonden te hebben.

Na een klinkende comeback anderhalf jaar geleden, waarbij Standard zich kwalificeerde voor play-off 1 en zelfs als tweede eindigde, bracht Mehdi Carcela het voorbije seizoen te weinig. Standard had grotere verwachtingen van de speler. Naarmate het seizoen vorderde, leek de nr. 10 geen plezier meer te hebben op het veld. Problematisch voor een speler. 

Ze vonden zijn betrokkenheid te weinig en deze zomer werd Carcela dan ook gelinkt aan een vertrek naar het buitenland. De mercato is nog lang niet voorbij, maar Mehdi Carcela is momenteel volledig gericht op zijn werk bij Standard. En gelukkig.

Tijdens deze voorbereiding heeft de speler zijn glimlach getoond en dat is dankzij zijn gesprekken met Michel Preud'homme. Niets nieuws, maar zoals hij de eerste twee matchen op het veld bevestigde, heeft Mehdi Carcela het voetbalplezier teruggewonnen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tekende hij voor twee assists en zaterdag was hij een gesel voor Zulte Waregem. 

Het is alsof voetbal weer gemakkelijk is geworden voor Carcela, die vorig seizoen meer moeite had met het passeren van zijn tegenstanders. Hij heeft het net nog niet gevonden, maar hij heeft al drie assists op zijn naam. Hij had de bal gemakkelijk naar zijn aanvaller over de grond kunnen spelen, maar hij serveerde de bal liever op een speciale manier. Voor de stijl en voor het plezier.

Preud'homme liet hem genieten van een staande ovatie die logischerwijs gevolgd werd. En hij kreeg een openhartige knuffel. Was het Emilio Ferrera's vertrek dat de Luikse kunstenaar bevrijdde? In ieder geval is Mehdi Carcela weer op schema. "Zelfs ik verdedig," zei Carcela zaterdag met een glimlach. Terecht, want ook op dit punt heeft hij bewezen dat zijn vastberadenheid volledig is.

Meer nieuws

Meer nieuws