Roofe legt zelf zijn kwaliteiten uit en had twee redenen om snel voor Anderlecht te kiezen: "Als Kompany belt..."

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 33 reacties
Roofe legt zelf zijn kwaliteiten uit en had twee redenen om snel voor Anderlecht te kiezen: "Als Kompany belt..."
Foto: © photonews

Kemar Roofe moet Anderlecht - binnen enkele weken weliswaar - aan doelkansen gaan helpen. Dat was immers een heikel punt zonder echte spits binnen de selectie. De Engelsman met Jamaicaanse roots is alvast zeker dat hij het team een helpende hand kan bieden.

De manier van spelen van Roofe werd vergeleken met de stijl van Agüero. Hij moest er zelf even om lachen. "Ja, onthou vooral die vergelijking", zei hij met een knipoog. "Nee, ik hou van het spel over de grond. Ik ben technisch, vrij snel en ik heb wel wat skills. Ik ben er om te scoren, maar ook om te laten scoren. Ik kan ruimte voor mijn ploegmaats maken."

Hij is aangekomen met een enkelblessure, maar die zou binnen twee weken verleden tijd moeten zijn. "Als Kompany je belt, hoef je niet lang te twijfelen", verklaart hij zijn beslissing. "Eerst en vooral is hij enorm gerespecteerd in Engeland en ten tweede legde hij me het project hier uit. Daar wou ik graag deel van uitmaken."

Bij Leeds United had hij Marcelo Bielso, bijgenaamd El Loco, als trainer. "Ik heb enorm van hem geleerd", knikte hij. "Hij speelt hetzelfde soort spel dat Kompany hier wil introduceren. Ja, al bij al was het een makkelijke keuze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties