Entourage Jackers (Genk) geeft duiding bij wel heel bijzondere situatie waarin speler zich bevindt
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 4 reacties

Nordin Jackers zit in een vreemde situatie bij Genk

Entourage Jackers (Genk) geeft duiding bij wel heel bijzondere situatie waarin speler zich bevindt
Foto: © photonews

KRC Genk heeft duidelijk gecommuniceerd over de keeperssituatie: Gaëtan Coucke wordt de nummer 1 en Maarten Vandevoordt de nummer 2 na de blessure van Danny Vukovic. Bij de entourage van toptalent Nordin Jackers volgen ze de situatie op de voet.

Tot vorig seizoen was die de gedoodverfde opvolger van Vukovic, maar nadat de Australiër zijn contract verlengde, liet Jackers verstaan dat hij ergens naartoe wilde waar hij kon spelen. Meteen zagen heel wat clubs hun kans, maar bij Genk wilden ze naar verluidt niet horen van een uitleenbeurt. En de modaliteiten voor een definitieve transfer schrokken heel wat clubs af. Er lopen wel nog een aantal gesprekken.

Hallo Mark Volders? "Tja, het is een speciale situatie hé. Nordin heeft trouwens nooit gezegd dat hij de club absoluut wilde verlaten. Hij wil uiteraard meer speelminuten, maar dat lijkt me logisch. Tot op heden heeft nog niemand een akkoord gevonden met Genk" , aldus zijn makelaar. "De drie partijen - speler, Genk en nieuwe club - moeten een aanvaardbaar akkoord vinden en dat is momenteel heel moeilijk."

Ik vind het wel raar dat hij na de blessure van Vukovic niet meer wordt gebruikt

"Maar ik maak me er geen zorgen om. Er is nog altijd interesse voor hem en ondertussen gaat Nordin goed om met deze situatie. Hij traint hard en is klaar wanneer nodig. Kijk, hij is momenteel nog steeds speler van Genk. Dit gezegd zijnde, vind ik het wel raar dat hij na de blessure van Vukovic niet meer wordt gebruikt. De blessure van Vukovic is een situatie van overmacht en zo kijk ik nu ook naar de situatie van Nordin."

Het Genkse bestuur houdt het been stijf en hoopt hem nog kwijt te raken. Binnen de club valt echter te horen dat sommigen hem wel willen rehabiliteren en de concurrentie met de andere twee jeugdproducten willen laten aangaan. Anderen verzetten zich daar dan weer tegen.

"Dat is interne keuken van Genk, dat moet je hen vragen", aldus Volders. "Ik weet wel dat er nog altijd interesse is, maar dat Nordin ook niet eender waar gaat tekenen." Wat indien hij niet vertrekt ? “Dan hoop ik dat hij een eerlijke kans krijgt. Dat verdient hij. Vergeet niet dat hij nooit teleurgesteld heeft in Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties