Club Brugge flikt het weer en houdt een Gouden Schoen in België - Waar zijn de voorgangers van Vanaken naartoe?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

De Gouden Schoenen voor Vormer en Vanaken kozen steevast voor het buitenland, een overzicht

Club Brugge flikt het weer en houdt een Gouden Schoen in België - Waar zijn de voorgangers van Vanaken naartoe?

De contractverlenging van Hans Vanaken bij Club Brugge is meer dan alleen een notie van vertrouwen in de Gouden Schoen. Het is ook een statement richting enkele geïnteresseerde club, zoals Ajax. 'Afblijven!', is de boodschap van blauw-zwart.

Bij de meest recente laureaten is het de normaalste zaak van de wereld om de Belgische competitie te verlaten. Ruud Vormer en Hans Vanaken zijn echter twee uitzonderingen en kozen voor een verlengd verblijf bij Club Brugge.

Weet u nog wie de laureaten voor Vormer en Vanaken waren? En naar welke clubs ze gingen na het winnen van Belgiës meest begeerde individuele trofee voor voetballers? Hier volgt een overzicht.

Dieumerci Mbokani

De Congolese spits was begin 2013 de derde speler van Anderlecht op een rij die de Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. Dynamo Kiev kocht hem enkele maanden later  voor 11M euro weg, om hem in de zomer van 2018 transfervrij naar Antwerp te laten gaan.

Thorgan Hazard

De jongere broer van Eden Hazard die nu uitkomt voor Borussia Dortmund was de Belgische competitie ontgroeid na zijn Gouden Schoen. Thorgan keerde na zijn uitleenbeurt aan Zulte Waregem terug naar Chelsea en werd het seizoen daarna naar Borussia Mönchengladbach gestuurd, dat hem later overkocht van de Blues.

Dennis Praet

Bij Praet duurde het iets langer voordat hij zijn transfer naar het buitenland kon verzilveren. Hij trok naar Sampdoria, waar hij zich eerst in de ploeg moest knokken, maar daarna werd hij een onmisbare schakel in het team. Leicester City plukte hem onlangs nog weg uit de Serie A voor 21 miljoen euro.

Sven Kums

De Gouden Schoen 2015 ging naar Sven Kums, die een belangrijke rol speelde in het kampioenschap van KAA Gent. Hij verliet de Arteveldestad voor Watford en werd meteen uitgeleend aan Udinese. Momenteel is Kums al aan zijn derde seizoen bij Anderlecht bezig.

José Izquierdo

De eerste Brugse Gouden Schoen sinds Timmy Simons leverde blauw-zwart enkele maanden na de uitreiking van de trofee 15 miljoen euro op. De Colombiaanse flankspeler verdedigt sindsdien nog steeds de kleuren van Brighton & Hove Albion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties