Lof voor doelman Bossut en compacte verdediging na stuntzege Zulte Waregem bij landskampioen Racing Genk

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Lof voor doelman Bossut en compacte verdediging na stuntzege Zulte Waregem bij landskampioen Racing Genk
Foto: © photonews

De eerste 'Forza Essevee' rolde van de tribunes uit de kelen van zowat 150 bezoekende supporters van Zulte Waregem in de Genkse Luminus Arena. De nul is weg na een heuse stunt bij de landskampioen, met dank aan een prima goalie en compacte verdediging. Dury en Deschacht getuigen.

"Deze overwinning is goed voor het vertrouwen van het team. Sammy Bossut zorgt met enkele reddingen op cruciale momenten voor een goed gevoel bij ons", aldus coach Francky Dury.

"En het snelle doelpunt gaf ons vertrouwen en fierheid, want Genk blijft de kampioen en is een goede ploeg. We hebben compact gespeeld en deze overwinning komt op een belangrijk moment en doet veel deugd voor ons."

Overwinning niet gestolen

"Vorig jaar had ik met Sporting Lokeren een 0 op 9 meegemaakt, ik ben blij dat het deze keer niet zo is. De overwinning op Genk levert ons bonuspunten op, maar we hebben ze niet gestolen", vond ook Olivier Deschacht

"We hebben Genk doen twijfelen. Dit geeft ons wat ademruimte richting de wedstrijd tegen Charleroi, anders had er veel druk op de ketel gestaan. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en niet al te veel weggegeven. Bossut? Hij was uitstekend en een ervaren doelman geeft vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties