Aalst-coach na winst in beker tegen Lierse: "Natuurlijk dromen we van duel tegen eersteklasser"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties

Aalst-coach Bart Van Renterghem zag zijn jonge ploeg een verdiende zege pakken tegen Lierse Kempenzonen

Aalst-coach na winst in beker tegen Lierse: "Natuurlijk dromen we van duel tegen eersteklasser"

De grootste affiche in de derde ronde van de Beker van België was wellicht Eendracht Aalst - Lierse Kempenzonen. De thuisploeg haalde het met 2-0.

Beide teams speelden vorig seizoen samen in de Eerste Amateurklasse. Aalst zakte uiteindelijk als voorlaatste, Lierse eindigde vierde en moest de promotie naar 1B uiteindelijk aan Virton laten.

Aalst was dus toch de underdog voor het bekerduel, maar overklaste de bezoekers. Aalst-coach Bart Van Renterghem was dan ook een tevreden man.

“We speelden een goede wedstrijd”, vertelde hij.  “Na de degradatie bouwden we een nieuwe ploeg. Dit was meteen een goede waardemeter. We zijn er vol voor gegaan, waren baas en wonnen verdiend.”

Lierse-aanvoerder Thomas Wils reageerde na afloop van de match enorm teleurgesteld en noemde het zelfs een wedstrijd van ‘hongerige leeuwen tegen lammetjes’.

“Ik heb beelden gezien van hun oefenwedstrijd op het veld van Wijgmaal van vorige week dinsdag", aldus Van Renterghem. "Toch ook een club uit Tweede Amateur. Daar wonnen ze met 0-6 en raakte de thuisploeg amper een bal. Het contrast met de wedstrijd tegen ons was enorm.”

Aalst begon aan het bekerduel met allemaal jongens die geboren zijn tussen 1993 en 1999. Best wel een jonge ploeg, dus. Dromen die jongens al van een wedstrijd tegen een eersteklasser in de 1/16e finale (zesde ronde)?

Van Renterghem was tot januari van dit jaar actief bij de beloften van AA Gent

“Natuurlijk dromen ze daarvan. Maar niet enkel de spelers. Ook het bestuur denkt daar aan, hoor. Je mag de recettes van zo’n wedstrijd niet onderschatten. Maar we moeten sowieso eerst nog twee hordes nemen.  Te beginnen met Londerzeel in de vierde ronde. Dat wordt ook in de competitie een te duchten concurrent."

Wat zijn trouwens de verwachtingen voor die competitie? “Het is moeilijk om deze nieuwe reeks in te schatten. Maar we zijn het aan onze supporters verplicht zo hoog mogelijk te eindigen en mee te dingen naar het kampioenschap of de eindronde te spelen. Maar we beseffen dat er daarvoor nog wat ervaren jongens moeten bijkomen. Vooral dan in de centrale as”, besloot de ex-beloftencoach van AA Gent. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties