Deze Belgische spelers zitten nog zonder contract: Zit er iets bij voor jouw ploeg?

Nils Wens
| 5 reacties
Deze Belgische spelers zitten nog zonder contract: Zit er iets bij voor jouw ploeg?
Foto: © photonews

Deze ochtend kwam er het nieuws dat Dries Wuytens gratis mag beschikken bij Sparta Rotterdam. Hij is niet alleen, want er zijn nog een aantal Belgische spelers zonder club. Een overzicht:

Anthony Vanden Borre

Hij wordt gelinkt aan Anderlecht, maar Anthony Vanden Borre is nog steeds een vrije speler. De rechtsachter is sinds 2017 op de dool. HIj probeerde vorig jaar nog te testen bij Cercle Brugge, maar ook daar lukte het niet.

Nu krijgt hij misschien een kans bij Anderlecht. Er zouden al gesprekken geweest zijn, maar hij is welkom om te komen trainen met de beloften. Volgens Verschueren is een reintegratie in de A-kern of een profcontract op dit moment niet realistisch.

Thibaut Van Acker

Nog een vrije speler, is Thibaut Van Acker. De nog altijd maar 27-jarige middenvelder begon zijn carrière bij Club Brugge, maar daar wist hij geen basisplaats te veroveren. Bij Beerschot, Cercle Brugge en Roeselare lukte dat wel, maar bij die laatstgenoemde mocht hij deze zomer beschikken. Hij speelde 101 matchen in de Proximus League en 86 matchen in de hoogste afdeling.

Seth De Witte

Wie nog altijd geen nieuwe club heeft gevonden, is Seth De Witte. Dat is op zijn minst opvallend te noemen, want hij heeft een indrukwekkend palmares. Hij nam na negen seizoenen afscheid van KV Mechelen met de titel in 1B en de beker. Hij wilde een nieuw contract, maar het contract was aan sterk verminderde financiële voorwaarden, waardoor De Witte besloot om te vertrekken. 

Bryan Verboom

Nog een opvallende naam in dit lijstje is Bryan Verboom. De linksachter speelde al een hele tijd in de hoogste afdeling van België, maar deze zomer mocht hij beschikken bij Zulte Waregem. Hij speelde  in België bij Anderlecht, KV Kortrijk en dus bij Zulte Waregem. Hij was goed voor 107 matchen in de Jupiler Pro League. 

Andere Belgen

Er zijn nog wel wat Belgen zonder contract. Logan Bailly, Jonathan Benteke, Nathan Kabasele, Ryan Mmaee, Ben Yagan en dus ook Dries Wuytens. Ze zijn allemaal nog vrij op te halen door de Belgische clubs. Zou jouw club een zaak kunnen doen met één van deze spelers?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties