Pro League na transfersoaps rond Selemani en De Sart: "We moeten vermijden dat ons economisch model in gevaar komt"
Arjen T'Sjoen
| 5 reacties

De Pro League is toch wat ongerust na de transfers van De Sart en Selemani

Pro League na transfersoaps rond Selemani en De Sart: "We moeten vermijden dat ons economisch model in gevaar komt"
Foto: © photonews

Deze week maakte Faïz Selemani de overstap van Union naar KV Kortrijk. Bij Union gaan ze die transfer nu bij de KBVB en de FIFA aanvechten.

Hoewel de Pro League geen standpunt wou innemen over de transfers van De Sart en Selemani reageerden ze wel op het voorval: "Selemani beroept zich op dringende redenen om het contract te verbreken. De Pro League kan zich daar voorlopig niet over uitspreken."

Die dringende redenen zullen nu onderzocht worden door arbitragecommissie van de voetbalbond. Zolang dat niet gebeurd is kan Selemani niet spelen voor KV Kortrijk.

"We moeten vermijden dat het economisch model in gevaar komt"

De Pro League is wel op zijn hoede voor spelers die zonder gegronde redenen zomaar hun contract verbreken: "We moeten vermijden dat het economische model waarop onze competitie gesbaseerd is in gevaar komt. De levensvatbaarheid van onze clubs is gebaseerd op ons transfersysteem. Tenzij we waakzaam zijn, blijft het niet bij deze twee incidenten. Dit probleem kan zich verspreiden als een olievlek", zei CEO van de Pro League Pierre François. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties