"Scheidsrechterlijke dwaling... Waasland-Beveren kan klacht indienen en vragen de match te herspelen"
Redactie
| 11 reacties

In Waasland-Beveren-Charleroi gingen de scheidsrechters in de fout

"Scheidsrechterlijke dwaling... Waasland-Beveren kan klacht indienen en vragen de match te herspelen"
Foto: © photonews

De nieuwe reglementen van het Referee Office kunnen straks nog voor veel verwarring gaan zorgen. Als ze niet correct worden toegepast, kan het klachten regenen, weet ex-ref Serge Gumienny. Hij zag zo'n voorbeeld in Waasland-Beveren-Charleroi.

Gumienny zag dat de 0-4 van David Henen nooit had mogen vallen. "In het begin van de aanval botst de bal tegen de scheidsrechter aan. Nu bepaalt het reglement sinds dit seizoen dat in zo'n geval het spel moet worden onderbroken. Het spel moet dan hernomen worden met een scheidsrechtersbal", vertelt hij in HBvL.

Met zoveel refs op een match zou dat nooit mogen gebeuren. "Erger nog, in feite is hier sprake van een scheidsrechterlijke dwaling. Waasland-Beveren zou in principe een klacht kunnen indienen bij de voetbalbond. De club kan vragen om de wedstrijd te herspelen, omdat er een doelpunt viel na een scheidsrechterlijke dwaling. Als er een klacht wordt ingediend, dan zal het niet makkelijk zijn voor de voetbalbond om daarover een beslissing te nemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties