De Vries over transfer van Mbayo: "We hebben hem een eerbaar voorstel gedaan"
Arjen T'Sjoen
| 24 reacties

Louis de Vries kwam nog eens terug op de transfer van Dylan Mbayo

De Vries over transfer van Mbayo: "We hebben hem een eerbaar voorstel gedaan"
Foto: © photonews

Gisteren verliet de talentvolle Dylan Mbayo Sporting Lokeren nog voor een avontuur bij AA Gent. Bij Lokeren zagen ze de 17-jarige flankaanvaller helemaal niet graag vertrekken.

Op de clubwebsite kwam voorzitter Louis de Vries nog eens terug op de transfer: "Begin augustus deden we hem een eerbaar en waardevol voorstel. Het was toekomstgericht met een serieus maandsalaris. De lichaamstaal van zijn vader (Marcel Mbayo) was duidelijk. Hij vond dat minderwaardig en zei dat Jelle Van Damme toch wel wat anders verdiende."

AA Gent kon op die manier profiteren: "Ik verwijt AA Gent helemaal niets", ging de Vries verder. "Ik ben zondag gaan praten met meneer Michel Louwagie en het was toen al duidelijk dat er gesprekken waren geweest tussen club en speler. Op zondagavond was er uiteindelijk een akkoord en ik ben blij dat we een percentage krijgen bij een eventuele transfer."

Rol voor M'Buyu

Tijdens de onderhandelingen was er een persoonlijke raadgever: "Ik wist dat Marcel Mbayo een persoonlijke raadgever had en dat bleek Dimitri M'Buyu te zijn. De man had zogezegd een hart voor Sporting Lokeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties